Soudal ilmatiiveyskonsepti

Soudal ilmatiiveyskonsepti

Soudal on ainoa tuotevalmistaja joka pystyy tarjoamaan täydellisen nestemäisiin pinnoitteisiin perustuvan ikkunatiivistysratkaisun (liitosten ilmatiiveys ja suojaus vesisateelta). Soudatight tuotteiden yhdistelmä on onnistuneesti läpäissyt ift Rosenheimin MO-01/1 testauksen ikkunaliitosten ilma- ja vesitiiveyden pitkäaikaiskestävyys. Testauksessa todetaan ilma- ja vesitiiveys ennen simuloitua käyttörasitusta ja rasituksen jälkeen. Rasitustesteissä rakenne altistetaan sykliselle kylmä/lämpörasitukselle, ikkunan käyttörasitukelle (avaus ja sulkeminen) sekä painerasitukselle.

"Ilmatiiveydellä on suuri vaikutus rakennuksen energiatehokkuuden ja asumismukavuuden saavuttamisessa."

Rakennuksen ilmavuotojen tiivistys on tärkeässä osassa rakennuksen energiatehokkuutta, sekä ilmanvaihdon ja lämmityksen oikeanlaista toimintaa. Ilmatiiveys on tärkeää huomioida suunniteltaessa vanhojen rakennuksien saneerauksia, mutta usein myös uudiskohteissa havaitaan puutteita rakenneliitosten tiiveydessä. Eristyskyvyltään tehokkaiden rakenteiden, sekä ikkunoiden suorituskyky menetetään, mikäli liitokset vuotavat, eikä niiden tiivistyksiä ole tehty asianmukaisesti.

Ilmatiiviiden rakenteiden edut

Ilmatiivis rakenne minimoi hallitsemattomat ja ei-toivotut ilmavirrat, jonka seurauksena:

 • Matalampi energiankulutus (vähemmän lämmitys- ja/tai jäähdytyskustannuksia)
 • Tehokas lämmöneristys (ei vedontunnetta, lämpötila säilyy tasaisena.)
 • Ääneneristävyys (vähentää melusaastetta)
 • Viihtyisä ja terveellinen sisäilma
 • Ehkäisee kosteuden tiivistymistä ja homeongelmia, jotka voivat johtaa pysyviin rakennevaurioihin
 • Vähentää sisäilmaan kulkeutuvia epäpuhtauksia (radon, homeet, mikrobit, kemikaalit ja ulkoilman epäpuhtaudet)
Soudatight

"SOUDAL TARJOAA KATTAVAT DOKUMENTIT SUUNNITTELUN, TOTEUTUKSEN SEKÄ MYYNNIN TUEKSI”

Soudatight-nestemäiset tiivistystuotteet muodostavat täysin saumattoman ja joustavan kalvon, joka ottaa täydellisesti pinnan muodot huomioon taaten erinomaisen ilmatiiveyden. Tuotteita voidaan käyttää mm. seinä-, lattia-, sekä ikkunaliitosten tiivistämiseen. Tuotevalikoimasta löydät tuotteet niin ulko- kuin sisäpuoliseen tiivistämiseen. Soudal tarjoaa täydellisen nestemäisiin kalvoihin perustuvan järjestelmän ilmatiivistyksiin, sekä ulkopuoliseen sää- ja sadesuojaukseen. Löydät myös kattavat dokumentit suunnittelun, toteutuksen sekä myynnin tueksi. Kattavaan materiaalikirjastoon pääset tutustumaan Soudal Prodlib materiaalipankissa, joka pitää sisällään mm. ikkuna- ja rakennesaumojen tiivistysdetaljit, sekä kattavat työohjeet.

 • Soudal ilma- ja höyrytiiveysjärjestelmän tuotteet:
 • Soudatight SP: M1-luokiteltu, ruiskutettava, vesiohenteinen tiivistysmassa soveltuu mm. rakennesaumojen, ikkunaliitosten ja läpivientien tiivistämiseen.
 • Soudatight LQ: M1-luokiteltu, siveltävä, kuituvahvistettu tiivistysmassa.
 • Flexifoam: M1-luokiteltu, pysyvästi elastinen PU-vaahto ikkuna- ja oviasennuksiin yhdessä Soudatight tuotteiden kanssa. Ääneneristävyys jopa 63dB.
 • Soudatight Hybrid: Diffuusioavoin (hengittävä) tiivistemassa rakennuksen ulkopuoliseen sääsuojaukseen!