parket plaatsen

Parkettilattia

Kiinteän tai monikerroksisen parkettilattian ammattimaisessa asennuksessa ammattitaito on yhtä tärkeää kuin oikean liiman valinta.

Valmistautuminen

Anna puun tottua tilassa, johon se asennetaan, lämpötilassa 15-25 °C ja suhteellisessa kosteudessa 50-75 %. Seinien tulee olla täysin kuivia, ei missään nimessä äskettäin rapattu. On tarpeen antaa tuoreen tasoitteen kuivua kokonaan. Sementtipohjaisen tasoitteen jäljellä oleva kosteus ei saa ylittää 2 %. Kalsiumsulfaattitasoitteissa vain 0,5 % kosteus sallitaan. Kellarin päällä olevien kerrosten tulee olla hyvin ilmastoituja. Muussa tapauksessa voi olla tarpeen lisätä kosteudensäätökerros kosteuden välttämiseksi.

Soudal toepassing parketlijm

Massiivipuulaudat ja puuparketti

Hybridiparkettiliima

Massiivipuulaudoille korkealaatuinen hybridiliima, kuten Soudal SMX 30Plus, on ihanteellinen, koska siinä yhdistyy erinomainen joustavuus ja suuri lujuus. Se kestää kaiken puun liikkeen. Tuoteseloste sisältää puulankkujen suurimman sallitun leveyden. Soudalin hybridiparkettiliimat tarjoavat erittäin alhaiset päästöominaisuudet korkeaan sisäilman laatuun (GEV Emicode EC1-R Plus). MS 20Plus voi tarjota kaiken vaaditun suorituskyvyn sauva- tai säleparketeille.

PU-parkettiliima

2-komponenttinen PU-liima PU-20P on vieläkin vahvempi, mutta liitos aluslattiaan on jäykkä. Tämä erittäin vahva liitos ei salli minkäänlaista liikettä, mutta varmistaa täydellisen tartunnan, esim. sauvaparketille.

Soudal toepassing parket verlijmen

Huokoiset pinnat

Dispersioparkettiliima

Vesiohenteisella dispersioliimalla, kuten DS-10P, on korkea kiintoainepitoisuus (>75 %) ja se sopii vähemmän kosteudelle herkille puulajeille, joita käytetään huokoisille pinnoille. Tyypillisiä käyttökohteita ovat puumosaiikkipaneelit kovalevyllä.

Pohjusteet

Huokoisilla pinnoilla Surface Primer (WBPR-11P) voi parantaa tarttuvuutta. Jos alustassa on hiekkainen tai jauhemainen pinta, suositellaan Deep Primeria (WBPR-21P). Molemmat pohjusteet ovat vesiohenteisia eivätkä sisällä liuottimia.