KEMIALLISEN ANKKUROINNIN EDUT

Kemiallisella ankkurilla on erilaisia etuja verrattuna mekaanisiin ankkureihin. Etuina on mm. asennuksen joustavuus, korroosion ehkäiseminen kiinnityspisteessä, sekä kemiallinen ankkuri ei rasita kiinnitysalustaa. Käsittelemme näitä kemiallisen ankkurin etuja yksitellen alla.

Joustavuus

1. JOUSTAVUUS

Kemiallinen ankkurointi tarjoaa työmaille monipuolisen ja mukautuvan tavan tehdä kiinnityksiä ja ankkurointeja. Kantavuutta voidaan yksinkertaisesti lisätä lisäämällä tarvittaessa poran syvyyttä tai poran halkaisijaa.

Ei rasita alustaa

2. EI RASITA ALUSTAA

Koska kemiallinen ankkuri ei laajene kovettumisen aikana, porausreikää ympäröivä alusta ei rasitu. Lisäksi kuorma jakautuu tasaisesti porausreiän koko pinta-alalle. Tämän vuoksi saadaan aikaan erittäin vahva kiinnitys. Juuri tästä syystä kiinnitykset on mahdollista tehdä lähelle reunoja halkeilematta betonia. Myös ankkurointi pehmeämpään materiaaliin on mahdollista.

Ehkäisee korroosiota

3. EHKÄISEE KORROOSIOTA

Koska kemiallinen ankkurointimassa täyttää koko porausreiän asennuksen aikana, se takaa ilmatiiviit ja vesitiiviit kiinnitykset. Tämän vuoksi korroosion tai tartunnan heikentymisen vaara kosteuden tai kemiallisten aineiden vuoksi on pieni. Myös epätäydelliset tai ylisuuret porausreiät voidaan täyttää massalla.