Soudal toepassing afkitten in badkamer

Kylpyhuoneiden saumaus

Unelmiesi kylphuoneremontti miltei valmis? Vielä saumaustyö toteuttamatta? Oikealla saumausmassalla saadaan siistit, vesitiiviit lopputulokset kylpyhuoneisiin kylpyammeiden, WC-istuinten ja suihkujen saumoihin.

Ohjeet

1. Puhdista ja kuivaa pinnat

Poista mahdollinen irtolika, pöly ja rasva puhdistusaineella ja puhtaalla liinalla. Käytä rasvanpoistoainetta ei-huokoisilla pinnoilla. Kuivaa pinnat.

2. Käytä maalarinteippiä suojaukseen 

Käytä laadukasta maalarinteippiä rajataksesi saumat. Tämä helpottaa siistin lopputuloksen saavuttamista. Varmista että saumanleveys on 5mm.

3. Leikkaa patruuna 

Leikkaa patruuna auki käyttämällä leikkuria tai puukkoa. Kiinnitä patruunasuutin ja leikkaa se oikeaan kokoon. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi suuttimen aukon tulisi olla yhtä leveä sauman kanssa. Aseta patruuna massapuristimeen ja aloita puristaminen.

4. Aloita saumaus

Aseta suutin täytettävän sauman kohdalle haluttuun kohtaan. Purista kahvasta ja likuta massapuristinta tasaisesti sauman mukaan. Levitä massaa riittävästi kauttaaltaan, jolloin tuote tarttuu hyvin pintoihin.

5. Tasoita sauma ja poista teipit

Kostuta sormi tai saumauslasta saippuavedellä. Tasoita sauma ja irroita suojateippaus.

6. Huuhtele runsaalla vedellä

Suihkuta sauma esim. vedellä täytetyllä sumutepullolla poistaaksesi saippuajäämät.

Ohje:

  • Huom! Normaalit tiivistysmassat voivat aiheuttaa luonnonkivimateriaalien, kuten marmorin, graniitin ym. tahrautumista. Käytä näillä pinnoilla Silirub MA-tiivistysmassaa.
  • Massasaumat säilyvät siistinä, kun niitä puhdistetaan säännöllisesti. Näin esim. homesienten kasvualustat pysyvät poissa, ja saumauksen käyttöikä on pidempi. Käytä puhdistuksessa väriaineetonta yleispuhdistusainetta.

Hyödyllistä lisätietoa:

  • Soudal Surface Cleaner on liuotinpohjainen puhdistusaine, jolla saadaan nopeasti puhdistettua rasvat ja pölyt pinnoilta. Tee soveltuvuustestaus huomaamattomaan paikkaan, jotta varmistut ettei puhdistusaine jätä jälkiä tai värimuutoksia pinnoille.

Lisätietoa tuotteiden käytöstä, säilyvyydestä ja koostumuksesta teknisestä tuoteselosteesta ja tuotesivulta.

Fix ALL Flexi Valkoinen 290ml
Hybridipolymeeri liimatiivistemassa