Paintable joints

Maalattavat saumat

Ikkunoiden ja ovien ympärille halutaan siistit saumat. Myös katon ja seinän välit tulee tiivistää huolellisesti. Soudal Acryrub -akryylimassan avulla saavutetaan paras ja päällemaalattava lopputulos nopeasti.

Ohjeet

1. Varmista pintojen puhtaus

Puhdista irtolika, pöly ja rasva puhdistusaineella ja puhtaalla liinalla.

2. Suojaa pinnat teipillä

Käytä laadukasta maalarinteippiä saumattavien reunojen suojaamiseksi, jotta työskentely on nopeampaa ja helpompaa. Varmista että saumanleveys jokaisella pinnalla on 5 millimetriä.

3. Avaa massapatruuna

Leikkaa auki Soudal Acryrub -patruuna käyttämällä leikkuria tai puukkoa. Kiinnitä suutin paikalleen ja leikkaa se soveltuvaan leveyteen. Paras lopputulos saavutetaan leikkaamalla yhtä leveäksi kuin tiivistettävä sauma. Kiinnitä patruuna massapuristimeen ja purista kunnes massa pursuaa suuttimesta.

4. Aloita saumaus

Aseta suutin tiivistettävään saumaan. Purista kahvasta ja siirrä puristinta tiivistettävän sauman yli tasaisesti. Levitä riittävästi massaa koko sauman alalle, jotta massa tarttuu hyvin. Paras lopputulos saavutetaan vetämällä puristinta itseä kohden.

5. Siisti ja poista teipit

Kostuta sormi, saumauslasta tai vaahtomuovi puhtaalla vedellä. Siisti sauma ja poista teipit välittömästi työn jälkeen.

6. Maalaa pinnat kun massa on täysin kuivunut

Täysin kuivuneen massan päälle voidaan maalata. Kuivumisaika riippuu sauman syvyydestä. Katso lisätietoja patruunasta tai teknisistä tiedoista.

Ohje:

  • Huom! Akryylimassalla on rajoitettu elastisuus. Älä käytä saumoissa joissa on paljon liikkuvuutta tai lämpötilamuutoksia. Saumaatko seuraavaksi ovia tai PVC ikkunoita? Paras vaihtoehto on Soudal Fix ALL Flexi. Myös nämä saumat on päällemaalattavissa kuivuttuaan.

Katso lisätietoa käytöstä, säilyvyydestä tuotteiden teknisistä tuoteselosteista ja tuotesivuilta.