afkitten van voegen in keuken

Saumaukset keittiössä

Keittiöissä saumausten tulee olla siistit, vedenpitävät ja elintarviketurvalliset. Oikeilla saumausmateriaaleilla ei tarvitse huolehtia elintarvike- tai hygieniaturvallisuudesta esim. pesualtaan ympärillä. Soudal Silirub 2/S ja Silirub+ S8100 soveltuu useimmille keittiöissä käytetyille materiaaleille, mutta ei luonnonkivipinnoille.

Ohjeet

1. Puhdista ja kuivaa pesuallas

Poista mahdollinen irtolika, pöly ja rasva puhdistusaineella ja puhtaalla liinalla. Kuivaa allas tämän jälkeen huolellisesti.

2. Käytä maalarinteippiä suojaukseen

Käytä laadukasta maalarinteippiä rajataksesi saumat. Tämä helpottaa siistin lopputuloksen saavuttamista. Varmista että saumanleveys on min. 5mm.

3. Leikkaa patruun

Leikkaa patruuna auki käyttämällä leikkuria tai puukkoa. Kiinnitä patruunasuutin ja leikkaa se oikeaan kokoon. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi suuttimen aukon tulisi olla yhtä leveä sauman kanssa. Aseta patruuna massapuristimeen ja aloita puristaminen.

4. Aloita saumaus

Aseta suutin täytettävän sauman kohdalle haluttuun kohtaan. Purista kahvasta ja likuta massapuristinta tasaisesti sauman mukaan. Levitä massaa riittävästi kauttaaltaan, jolloin tuote tarttuu hyvin pintoihin.

5. Tasoita sauma ja poista teipit

Kostuta sormi tai saumauslasta saippuavedellä. Tasoita sauma ja irroita suojateippaus.

6. Huuhtele runsaalla vedellä

Suihkuta sauma esim. vedellä täytetyllä sumutepullolla poistaaksesi saippuajäämät.

Ohje:

  • Huom! Normaalit tiivistysmassat voivat aiheuttaa luonnonkivimateriaalien, kuten marmorin, graniitin ym. tahrautumista. Käytä näillä pinnoilla Soudal Silirub MA.
  • Massasaumat säilyvät siistinä, kun niitä puhdistetaan säännöllisesti. Näin esim. homesienten kasvualustat pysyvät poissa, ja saumauksen käyttöikä on pidempi. Käytä puhdistuksessa väriaineetonta yleispuhdistusainetta.

Hyödyllistä lisätietoa:

  • Soudal Surface Cleaner on liuotinpohjainen puhdistusaine, jolla saadaan nopeasti puhdistettua rasvat ja pölyt pinnoilta. Tee soveltuvuustestaus huomaamattomaan paikkaan, jotta varmistut ettei puhdistusaine jätä jälkiä tai värimuutoksia pinnoille.

Lisätietoa tuotteiden käytöstä, säilyvyydestä ja koostumuksesta teknisestä tuoteselosteesta ja tuotesivulta.

Fix ALL Flexi Valkoinen 290ml
Hybridipolymeeri liimatiivistemassa
Fix ALL Crystal 290ml
Hybridipolymeeri liimatiivistemassa