Ympäristö ja ekologinen kestävyys

Paremman tulevaisuuden puolesta

Monet kestävän kehityksen ja kiertotalouden vaiheet on Soudalin toimesta jo toteutettu tai vielä suunnitteluvaiheessa. Paremman kuvan saavuttamiseksi, olemme luoneet videon, joka selittää yksityiskohtaisesti jo toteutetut vaiheet.

Lämmöneristysominaisuuksiensa ansiosta Soudalin tuotteet ovat säästäneet energiaa vuosikymmeniä, ja pyrimme vähentämään energiankulutusta myös tuotteiden valmistuksen aikana. Vähennämme ekologista jalanjälkeämme kuljetuksissa maailmanlaajuisen 24 toimipisteen verkoston avulla, jotka sijaitsevat aivan markkinoiden välittömässä läheisyydessä. Käytämme joissakin tehtaissa myös uusiutuvaa energiaa.

Myös materiaalien kiertotalouden periaatetta on edistetty. Olemme lisänneet kierrätysmateriaalien määrää, korvanneet vaarallisia aineita vähemmän haitallisilla korvaavilla aineilla, ottaneet käyttöön vesipohjaisia ratkaisuja ilmanlaadun parantamiseksi sekä kehittäneet uusia jätteenkierrätysprosesseja.

Emme kuitenkaan vain lisää materiaalin kulutusta, vaan myös vähennämme pakkausjätettä. Kerätyt PUR-tölkit käsitellään uudelleen, muovijäte vähenee huomattavasti ohuempien patruunoiden ansiosta ja liimapakkaukset on tehty suurelta osin kierrätysmateriaaleista.

 

Soudal: Rakennamme kestävää tulevaisuutta

Soudal on siirtymässä kohti kiertotaloutta. Tavoitteena on lisätä kierrätysmateriaalien määrää ja vähentää neitseellisten materiaalien osuutta.

EC1plus

ALHAISTEN PÄÄSTÖJEN SERTIFIOINTI: EC1+

Kestävyyden edistämiseksi meillä on tuotteita, jotka on sertifioitu EMICODE EC1+:lla, korkeimmalla tällä hetkellä olemassa olevalla vähäpäästöisellä kategorialla, jolla luokitellaan lattioiden, liimojen ja rakennustuotteiden materiaalit.

passivhaus

KESTÄVÄ KEHITYS: PASSIVHAUS STANDARDI

Passivhaus-sertifiointi on suunniteltu säästämään jopa 75 % rakennusten lämmitys- ja jäähdytystarpeista. Soudalin tuotteet noudattavat kolmea Passivhaus-standardin viidestä periaatteesta:

  • Tehokas asennustyö: huonosti asennettu ikkuna on huono ikkuna. Ikkunoiden tiivistyskoulutuksella jakelijoille, asentajille ja suunnittelijoille varmistamme ikkunan oikeanlaisen asennuksen.
  • Ilmatiiviys: Soudatight-nestekalvot, joita voidaan käyttää sekä sisä- että ulkotiloissa ja ovat Passivhaus-sertifioituja, ovat korkeiden ilma- ja höyrytiiviysstandardien suurin edustaja.
  • Kylmäsillat: näiden välttäminen on yksi Passivhaus-standardin tärkeimmistä huomioitavista seikoista. Soudatherm Roof -sarjamme tai uuden sukupolven kontaktiliimat mahdollistavat mekaanisen kiinnityksen pois jättämisen ja ovat jopa 50 % nopeampia kuin perinteiset eristysliimajärjestelmät.